Fremstiller du varer, der på mange områder er ens, men hvor få egenskaber udgør en forskel, kan variantstyringen være en stor fordel.

Med variantstyringen skal der oprettes færre styklister, og man kan nemmere udskifte delstyklister, hvis det bliver relevant.

I C5 Factory er variantstyringen ubegrænset i antal niveauer. Dette gælder også prissætning – du kan styre salgsprisen helt ned til sidste variantniveau, og selv bestemme, om varianterne skal vises og prissættes som tillæg på en ordre, eller om de skal indgå i varens pris.

Variantstyringen kan bruges på flere måder:

Som salgsvariant:

Her sælger du måske et køkkenskab, der findes i med mange låger (som indkøbes), men hvor bagskabet er det samme for alle skabene.

Varianten er her lågen, som man ved salg af skabet bliver bedt om at vælge.

Som produktionsvariant:

Ved salg af en vare, man selv fremstiller, som er variantstyret. Her bliver man også bedt om at vælge imellem de varianter, der er oprettet for varen, når man sælger eller fremstiller denne. Når man har foretaget valget, og der dannes produktion på varen, vil styklisten og ruten straks være tilpasset de/de varianter, man valgte.

Produktionsvarianter kan også bruges til at bestemme, om den samme vare skal fremstilles i Danmark på egen fabrik, eller i udlandet på en anden fabrik eller hos en underleverandør. Ruten er med andre ord forskellig.

Som produktkonfigurator:

Har du varer, der består af mange halvfabrikata eller dele, hvor man for hver halvfabrikata eller del kan vælge imellem mange forskellige, kan variantstyringen virke som en produktkonfigurator.

Ved salg af en færdigvare, der er variantstyret, spørger systemet dig for hver halvfabrikata eller del, hvilken af varianterne, du ønsker. Hver variant kan igen være variantstyret. Har du f.eks. valgt en rød sofa, kan det være, at den røde sofa fås med ben af forskellig type, der særligt matcher den røde sofa. Havde du valgt en sort sofa, var du blevet præsenteret for en række andre farver ben.

I C5 Factory, behøver du faktisk kun ét varenummer for hver færdigvare, uanset hvor mange varianter denne findes i.

C5 tildeler automatisk et batch/partinummer til de varer, du fremstiller af en given variant. Ved salg af varen, skal du vælge, hvilket parti/variant, du sælger, hvis ikke dette i forvejen er besluttet allerede ved oprettelse af salgsordren.

Dynamics1
DP_IT_transperant

Dansk Produktions IT

Løsninger til øget produktivitet og bedre overblik

Variantstyring / produktkonfigurator

logo2