Microsoft SharePoint benyttes til vidensdeling og dokumentstyring. SharePoint benyttes oftest igennem en browser og fungerer på mange måder som en traditionel hjemmeside. Afdelinger, projektgrupper og enkeltpersoner kan lave egne underwebsider, som kan indgå i de overordnede menuer for SharePoint sitet.SharePoint består af en lang række skabeloner, så man uden at programmere kan opsætte:
 

  • · Tekst, billeder, m.m.
  • · Kunderegistre, medarbejderoversiter, varekataloger
  • · Biblioteker med Word-dokumenter, pdf-filer m.m.
  • · Data fra eksterne kilder - MS Excel, XML, andre websites, mapper m.m.
  • · Blogs, wikisider, diskussionsfora, projektstyring m.m.
  • · BilledgallerierAlt dette kan indsættes med træk-og-slip. Den overordnede administrator bestemmer slagets gang, men kan i høj grad lade menige medarbejder uden meget træning lave disse sider. På trods af uddelegering beholder SharePoint et ensartet udtryk i farver og typografi.Alle infomationer på SharePoint sitet kan deles af alle medarbejdere i huset.
Man kan let lave menuer og undermenuer, vise ting og skjule ting, så de enkelte medarbejdere og afdelinger kun ser de data, de har brug for og adgang til. Navnet SharePoint fortæller meget godt hvad man kan med systemet.

Lidt teknik

SharePoint er en ASP.NET applikation, der benytter sig af IIS og gemmer sine data på en MS SQL Server. Der findes forskellige installationsmuligheder - ligefra at installere hele butikken på 1 maskine til testformål eller den meget lille virksomhed, til flere backend-servere for at adskille SharePoint, SQL og IIS.

Versioner

SharePoint benyttes i version 2003, 2007 og 2010. Hver version findes i 2 udgaver - en gratis lillebror og en licenskrævende storebror. Lillebroderen er gratis og er enten inkluderet i Windows SBS Server 2011 eller kan downloades fra Microsoft's hjemmeside. Storebroderen er et betalingsprodukt.

 

 

Gratis Version

Betalings version

2003

SharePoint Services

SharePoint Portal Server

2007

SharePoint Services

MOSS-server (Microsoft Office SharePoint Server)

2010

Foundation Server

SharePoint Server


 

 

Hvad kan SharePoint mere

Ud over ovenstående findes der et væld af skabeloner og præ-udviklede bokse (webdele), der kan sættes ind på skærmen og trække data fra forskellige kilder. Man kan benytte Excel og Access direkte i SharePoint. Man kan lave sine egne databaser og krydse disse med hinanden. Endvidere findes der redskaber til backup, uddelegering af opgaver og meget andet. Endelig skal måske nævnes arbejdsprocesser (workflows), der muliggør en struktureret integration mellem SharePoint og brugeres Outlook og meget andet.

Tilretning af SharePoint

Man kan med et par timers introduktion selv lave SharePoint sider. Altså kan man uddelegere dette til mellemledere, projektledere og andre ikke it-medarbejdere. Sværhedsgraden er omtrent som at opsætte sin egen Facebook-profil. Ønsker man at lave mere avancerede løsninger kan man benytte programmer som InfoPath, SharePoint Designer og Visual Studio. Her stiger sværhedsgraden men til gengæld kan man lave løsninger helt uden grænser.

Dynamics1
DP_IT_transperant

Dansk Produktions IT

Løsninger til øget produktivitet og bedre overblik

SharePointInfo

logo2